Welkom op Alkanaany Schoonmaakbedrijf
(0) 252 230 144
info@alkanaany.nl

Computer en dataservice reiniging

Bij Alkanaany kunt u terecht voor het vakkundige reiniging voor zowel eenmalige maar ook voor preventieve onderhoud van deze ruimten.

Waarom het is belangrijk om de serverruimte laten reinigen:

Stof en puin zijn de grote bosdoeners.   Het belang om de serverruimte laten schoonmaken wordt ook steeds vaker onderkent door verzekeringsmaatschappijen.  Ophoping van stof kan namelijk ook de oorzaak zijn van een plaatselijke oververhitting met mogelijk brandgevaar.

ElectroStatic Discharge (ESD) of te wel electrostatische ontlading is de sluitmoordenaar in computerruimtes kan dan op den duur veel schade veroorzaken. Door het gebruik van de ruimtes, door een verbouwing of aanpassingen zoals aanbrengen nieuwe bekabeling en brandmelders, kan er ook veel stof en puin onder de vloer komen die zich door de ventilatie kan verspreiden. Onze  team maakt uw computerruimte vakkundig en behoedzaam schoon van  het plafond tot en met  de vloer.

Wil je een datacenter laten schoonmaken, dan wordt bijvoorbeeld het stof uit de ruimte verwijderd met HEPA stofzuigers en ESD doeken. Speciale aandacht wordt besteed aan verborgen plekken, als bijvoorbeeld lichtarmaturen, kabelgoten, de ruimte onder de verhoogde ESD vloeren of boven een verlaagd plafond.

Het ligt vaak niet binnen het takenpakket van reguliere schoonmakers en medewerkers om computers en andere kwetsbare en kostbare apparatuur te reinigen. Niet alleen omdat het reinigen van dergelijke kwetsbare en waardevolle apparaten en spullen extra voorzichtigheid vereist, maar ook omdat het specifieke kennis vereist. Vraag daarom aan de specialist dit reinigingswerk van u over te nemen voor een goed en betrouwbaar resultaat.

Sinds 2001 hebben wij ons dienstenpakket flink uitgebreid sindsdien zijn uitgegroeid tot een gerespecteerde speler op de Nederlandse markt als het gaat om  professionele reiniging van serverapparatuur, patchkasten, serverruimtes, computervloeren en regelmatig schoonmaakonderhoud van datacentra.

Datacenters Reinigen

Alkanaany’s team van specialisten staat onder leiding van een ex-systeembeheerder. Wij werken met een gecontroleerd ESD-protocol. Zo dragen onze specialisten ESD kleding en -schoeisel en zijn ze getraind op het voorkomen van (ESD) risico’s. Ook onze stofzuigers en materialen daarop zijn gecontroleerd en gecertificeerd. Wij werken rechtstreeks en in onder aanneming en komen zo geregeld over de (computer) vloer bij de grotere bedrijven en organisaties als politie, zorgcentra, havenbedrijven, scholengemeenschappen e.d.  Op verzoek doen wij u graag een uitgebreide referentielijst toekomen.

Vrijblijvend offerte aanvragen