• Welkom op Alkanaany Schoonmaakbedrijf
  • Telefonisch bereikbaar 24/7 (0) 252 230 144
  • Direct Mailen: info@alkanaany.nl

Reinigen van Serverruimten Back UP room’s

Reinigen van Serverruimten Back UP room’s:

Bij Alkanaany kunt u terecht voor het vakkundige reiniging voor zowel eenmalige maar ook voor preventieve onderhoud van deze ruimten.

Waarom het is belangrijk om de serverruimte laten reinigen:

Stof en puin zijn de grote bosdoeners.   Het belang om de serverruimte laten schoonmaken wordt ook steeds vaker onderkent door verzekeringsmaatschappijen.  Ophoping van stof kan namelijk ook de oorzaak zijn van een plaatselijke oververhitting met mogelijk brandgevaar.

ElectroStatic Discharge (ESD) of te wel electrostatische ontlading is de sluitmoordenaar in computerruimtes kan dan op den duur veel schade veroorzaken. 

Door het gebruik van de ruimtes, door een verbouwing of aanpassingen zoals aanbrengen nieuwe bekabeling en brandmelders, kan er ook veel stof en puin onder de vloer komen die zich door de ventilatie kan verspreiden. Onze  team maakt uw computerruimte vakkundig en behoedzaam schoon van  het plafond tot en met  de vloer

 

Zo kun je periodiek het datacenter of de serverruimte laten schoonmaken door Alkanaany. In de overeenkomst spreken wij in overleg met de klant precies af welke ruimten en welke werkzaamheden met welke tijdsintervallen worden uitgevoerd. Met onze overeenkomst kun je bij verzekeraar tevens aantonen dat de serverruimte periodiek gereinigd wordt.

Het professioneel laten uitvoeren van serverruimte of Back Up rooms schoonmaak hebben tevens als bijkomend voordeel dat het een positieve invloed heeft op de levensduur van de fijngevoelige IT-apparatuur.

Wil je een datacenter laten schoonmaken, dan wordt bijvoorbeeld het stof uit de ruimte verwijderd met HEPA stofzuigers en ESD doeken. Speciale aandacht wordt besteed aan verborgen plekken, als bijvoorbeeld lichtarmaturen, kabelgoten, de ruimte onder de verhoogde ESD vloeren of boven een verlaagd plafond.

Datacenter reinigen na calamiteiten of verbouwingen

Zijn er verbouwingswerkzaamheden in het datacenter uitgevoerd of heeft zich een calamiteit voorgedaan, ook dan kun je een beroep op ons doen voor een tussentijdse schoonmaak. Tijdens werkzaamheden als bijvoorbeeld boren en breken blijven er namelijk altijd stofdeeltjes door de lucht zweven.

Neem een contact met ons op voor een vrijblijvend advies en kennismaking gesprek.